Βρίσκεστε εδώ :

Κατηγορία

Ημ.νια δημοσίευσης

Ελεύθερη βούληση και πεπρωμένο

Λάθος ή σωστό δύσκολο να απαντηθεί! Στο μονοπάτι σου και τα δύο συνυπάρχουν! Πού ξεκινά η ελεύθερη βούληση και που το πεπρωμένο δύσκολο επίσης να απαντηθεί! Γιατί και τα δυο συνεργάζονται με εναλλαγές. Εκεί που νομίζεις πως έχεις την ελευθερία να αποφασίσεις, κάτι άλλο σε προλαβαίνει και δεν μπορείς με τίποτα να το ανατρέψεις! Εκεί που παραιτείσαι νοιώθοντας ανήμπορος, κάτι σου δίνει μια ώθηση ελευθερίας!
Η ώθηση δεν είναι τίποτε άλλο από την εξέλιξη που σε βρίσκει παντού όσο και να θες να την αποφύγεις, πάντα θα εμφανίζεται στη γωνία, είτε για να διακόψει την καθυστέρηση, είτε για να συμμαχήσει στη πορεία σου!
Δεν μπορείς να την αποφύγεις αλλά αν υποθέσουμε οτι την εμποδίζεις τότε θα υποφέρεις οικτρά απο τα μη συμβατά μελλούμενα! Δεν υπάρχει επόπτης τιμωρός που καραδοκεί για το λάθος σου, όχι! Αυτό που υπάρχει είναι ο Παντεπόπτης οφθαλμός σου που εγκρίνει ή κρίνει τις δράσεις σου! Κανείς άλλος δεν μπορεί να κρίνει πραγματικά εσένα παρά μόνο εσυ! Μόνο εσύ ξέρεις τον εαυτό σου τόσο καλά και πως έφτασες μέχρι εδώ!
Όταν υπάρχουν πολλά που κρίνεις σε εσένα, τότε δεν εγκρίνεις εσένα! Αν εσύ δεν εγκρίνεις εσένα, αν εσύ δεν συμπονέσεις τις δυσαρμονίες σου τότε κανείς δεν θα σε συμπονέσει! Δεν θέλω να καταλήξω στο ”αγάπα τον εαυτό σου΄΄ αλλά στο ΄΄ενέκρινε τις αποφάσεις που περιέχουν συμπόνια πρώτα για σένα”. Η σκληρότητα προς τον εαυτό θα βγει πρώτα από το δέρμα και μετά θα συναντήσει ανθρώπους, και καταστάσεις! Θα σου φορέσουν τον τίτλο του σκληρού, του ψυχρού, αλλά αυτό που ισχύει είναι ότι δεν εγκρίνεις αυτά που έχεις κάνει ή δεν έχεις κάνει μέχρι τώρα! Μα προλαβαίνεις, αρκεί να εγκρίνεις την ιδέα μιας συμφιλιωμένης σχέσης με εσένα!

Μαλαματένια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
αρθρα ΤΟΥ BLOG